background background background background background background

JE KRIJGT 
10% KORTING

Laat je e-mailadres achter om je korting te claimen
Om je korting te claimen, wat is op dit moment je belangrijkste doelstelling?

Je krijgt tevens een e-book over jouw gekozen doelstelling,
waarin we je gaan helpen dat resultaat zo snel mogelijk te behalen!

Gratis verzending vanaf €59,- Bestellingen voor 21u geplaatst morgen in huis.

Dat een gevarieerd voedingspatroon met veel vitamines, mineralen en essentiële vetzuren goed is voor je lichamelijke gezondheid wisten we natuurlijk allemaal al. Maar dat je er ook mentaal sterker en gelukkiger van wordt is voor veel wetenschappers nog vrij onbekend terrein. Steeds meer Westers geschoolde medici beginnen echter in te zien dat een gezond en gevarieerd voedingspatroon een aantoonbaar positieve invloed heeft op de mentale gezondheid en zelfs kan helpen om van ziektes te genezen.

Positieve effecten van superfoods

Superfoods zijn de laatste tijd steeds meer in het nieuws, en ook in de Margriet stond pas geleden een artikel over de positieve effecten van een gezond voedingspatroon en superfoods. In dit populaire vrouwenweekblad werd verteld hoe de Britse fysioloog Bernard Gesh experimenten deed met gevangenen met gedragsproblemen en ontdekte dat voeding die rijk is aan goede voedingsstoffen antisociaal gedrag drastisch helpt verminderen. Gesh concludeerde dat een voedingrijk eetpatroon mensen binnen enkele dagen gelukkiger, stressbestendiger en mentaal stabieler kan maken. Ook de Amerikaanse hoogleraar interne geneeskunde Terry Wahls werd aangehaald. Zij meent dat bij een gezond en gevarieerd voedingspatroon de mitochondriën, die zij de ‘energiefabriekjes van onze cellen’ noemt, optimaal functioneren, en dat goede voeding zelfs ziektes kan omkeren. Wahls merkte daarbij op dat dit absoluut geen uitspraak is van een kwakzalver, want als hoogleraar in de ‘reguliere’ geneeskunde gelooft zij zeker niet in wonderen. Wat goede voeding met je lichaam doet heeft Wahls bovendien zelf aan den lijve ondervonden. Zij leed aan progressieve MS, zat in een elektrische rolstoel en medicijnen hielpen niet meer. Toen ze na een uitgebreide literatuurstudie besloot om over te stappen op een zeer voedingrijk eetpatroon stopte haar ziekteproces en kon ze geleidelijk weer met krukken lopen... Maar daar bleef het niet bij, want na een jaar kon ze zelfs weer 20 kilometer fietsen! 

Wetenschappelijk onderzoek

Om te bewijzen dat haar genezing geen toevalstreffer was doet Terry Wahls nu wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van gezonde voeding, en de eerste resultaten daarvan zijn volgens haar eigen zeggen erg veelbelovend. Uiteindelijk zal het onderzoek verschijnen in een boek dat ze momenteel aan het schrijven is. De werktitel van het boek is “Defeating Progressive MS without Drugs” en zal waarschijnlijk in 2014 in de boekhandel liggen. In ieder geval mag wel duidelijk zijn dat wat we eten wel degelijk invloed heeft op hoe we ons voelen, hoe goed onze hersenen functioneren en hoe goed we kunnen herstellen van ziektes, zelfs van zeer ernstige en progressieve ziektes zoals MS. Je hoeft dus niet te wachten met het eten van gezonde voeding en superfoods tot het boek van Wahls verschenen is, daar kun je nu al mee beginnen!

Bron: Margriet (week 43 - 2012)
pagina 1
pagina 2
pagina 3
pagina 4

BECOME A SUPERFOODIE – JOIN OUR TRIBE NEWSLETTER

Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen