background background background background background background

JE KRIJGT 
10% KORTING

Laat je e-mailadres achter om je korting te claimen
Om je korting te claimen, wat is op dit moment je belangrijkste doelstelling?

Je krijgt tevens een e-book over jouw gekozen doelstelling,
waarin we je gaan helpen dat resultaat zo snel mogelijk te behalen!

Gratis verzending vanaf €59,- Bestellingen voor 21u geplaatst morgen in huis.

In het programma Natuurlijk Lekker Leven van SBS6 vertelde Jesse van der Velde wat superfoods zijn en waarom ze zo’n goede aanvulling kunnen vormen op ons voedingspatroon.

Klik op onderstaande video om het programma item te bekijken en ontdek:

  • Wat superfoods zijn en waarom ze zo genoemd worden

  • Waar superfoods vandaan komen en hoe lang ze al gegeten worden

  • Wat je met superfoods kunt maken

  • Hoe het komt dat veel mensen tegenwoordig veel te weinig goede voedingsstoffen binnen krijgen

  • Waarom je jezelf niet schuldig hoeft te voelen na het eten van superfood chocolade

Welke superfoods noemde Jesse?

In Natuurlijk Lekker Leven noemde Jesse de volgende superfoods:

Baobab

Baobab is een tropische vrucht die aan de baobab- of apenbroodboom groeit. Deze boom behoort tot de grootste boomsoorten ter wereld en groeit voornamelijk op het Afrikaanse eiland Madagaskar. Hij kan 5000 tot 6000 jaar oud worden en de stam kan tot wel 11 meter dik worden. Het fruit van de baobab boom heeft een zijdeachtige schil, is bijna net zo groot als een kokosnoot en smaakt naar een combinatie van grapefruit, peer en vanille. Baobab is een goede bron van antioxidanten en zeer rijk aan vitamines, mineralen en vezels, welke onder andere het immuunsysteem versterken, de veroudering vertragen en de spijsvertering bevorderen. In Nederland is baobab voornamelijk verkrijgbaar in poedervorm. Baobab poeder kun je door een glaasje water, smoothie of sap roeren of als ingrediënt gebruiken in toetjes, fruitsalades, rauwe chocolade en andere lekkernijen. 

Chiazaden

Chiazaden worden gewonnen van de chiaplant, een Mexicaanse muntplant die al 3500 jaar voor onze jaartelling door de Maya’s, Azteken en Tehuantepecs als voedsel en medicijn werd gebruikt. Chiazaden zijn rijk aan omega-3 vetzuren, alfa-linoleenzuur, vezels, proteïnen, calcium, magnesium, ijzer en antioxidanten. Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat je met het eten van chiazaad de bloedglucosewaarden en systolische bloeddruk significant kunt verlagen. Chiazaden hebben een milde nootachtige smaak en zijn het perfecte ingrediënt voor ontbijtgerechten, toetjes, salades, soepen en groene smoothies.

Moerbeien 

Moerbeien (vaak ook mulberries genoemd) zijn heerlijk zoet en groeien vooral in de wat warmere en subtropische gebieden van Afrika, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. De vruchten zijn zeer rijk aan anthocyanen, een flavonoïde die tot de plantaardige polyfenolen behoort en hart- en bloedvaten gezond houdt, het immuunsysteem versterkt, de veroudering vertraagt, de bloedsuikerspiegel verlaagt en het gezichtsvermogen verbetert. Moerbeien zijn vooral in gedroogde vorm verkrijgbaar. Je kunt ze zo eten of als ingrediënt gebruiken in ontbijtgerechten, snacks, toetjes en smoothies.

Goji bessen

Goji bessen groeien in beschermde valleien van gecultiveerde gebieden in Mongolië en Tibet en hebben een hele hoge voedingswaarde. Deze ‘superfood bessen’ zijn zeer rijk aan antioxidanten en hebben niet alleen ontsteking- en bacterieremmende maar ook schimmeldodende eigenschappen. Goji bessen zijn dieprood van kleur, hebben het formaat van een rozijn en een smaak die lijkt op iets tussen een veenbes (cranberry) en een kers. De bessen worden meestal gedroogd verkocht en zijn een heerlijke snack die je zo kunt eten. Je kunt ze daarnaast ook door een trail mix mengen, door een ontbijtje of toetje roeren of als ingrediënt gebruiken in allerlei rauwe snacks.

Rauwe cacao

 Aan het einde van het programma-onderdeel liet Jesse zien wat voor heerlijke bonbons je kunt maken van rauwe cacao. Bij het maken van deze bonbons is geen verhitting toegepast, de bonbons bestaan dus uitsluitend uit rauwe en pure ingrediënten, waaronder rauwe cacao. Dit type cacao is puur en in tegenstelling tot chocolade ongeraffineerd, waardoor het geen suiker en melk bevat. Rauwe cacao is een ideaal superfood omdat het niet alleen enorm lekker is, het zit ook vol vitamines, mineralen, vezels en essentiële vetzuren die je langdurig een verzadigd gevoel geven en het humeur en de concentratie verbeteren. Voor het maken van rauwe cacao bonbons heb je kokosolie en rauwe cacao nodig, verder kun je er nog allerlei andere superfoods doorheen roeren om ze extra lekker te maken, zoals lucuma, gojibessen en zonnebloempitten.

Waarom is bewust kiezen belangrijk bij superfoods? 

Het belangrijkste kenmerk van superfoods is dat ze zeer rijk aan vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen zijn. Hierdoor is de populariteit van superfoods de laatste jaren sterk toegenomen, wat tot gevolg heeft gehad dat er tegenwoordig ook veel superfoods van inferieure of zelfs bedenkelijke kwaliteit op de markt zijn gekomen die bijvoorbeeld goedkope vulmiddelen en andere ongewenste toevoegingen bevatten. Dit soort toevoegingen bieden uiteraard niet de gezondheidsvoordelen die je van superfoods zou mogen verwachten. Bovendien zijn veel goedkope vulmiddelen een extra belasting voor het lichaam, waardoor superfoods van inferieure merken vaak alles behalve een ondersteuning voor je gezondheid zijn.

Alle superfoods van het eigen merk Superfood.nl zijn biologisch gecertificeerd door Organic Farmers & Growers, de meest toonaangevende biologische certificeringorganisatie van Groot Brittannië. Dit betekent dat deze superfoods gegarandeerd geen ongezonde en ongewenste toevoegingen bevatten en je gezondheid daarom maximaal ondersteunen. Bewust kiezen voor superfoods loont dus, want dan krijg je echt waar voor je geld!

BECOME A SUPERFOODIE – JOIN OUR TRIBE NEWSLETTER

Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen