"Shambala" is momenteel niet verkrijgbaar, vanwege onderstaande berichtgeving van NVWA. Superfoods BV is het hier niet mee eens en gaat dit aanvechten. 

 

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING

 

De Nederlandse Voedsel- en Warenauthoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten om het product "Shambala" NIET te gebruiken. Dit is een kruidenpreparaat dat als hoofdbestanddelen caapi en bobinsana bevat. Het was verkrijgbaar via de website superfoodies.nl.

Uit analyse van de NVWA, is gebleken dat:

"Shambala" de stoffen harmine, harmaline, en tetrahydroharmine bevat. Dit kan al bij eenmalig gebruik volgens de dosering die staat vermeld op het etiket leiden tot schadelijke effecten op het centrale zenuwstelsel, wat kan leiden tot pupilverwijding, speekselvorming of een lage bloeddruk. Bij hoge doseringen kunnen misselijkheid en braken voorkomen, maar ook ernstige effecten, zoals hallucinaties, coördinatiestoornissen slecht zicht en verlammingen. "Shambala" kan in combinatie met geneesmiddelen, kruidenprepararten of andere producten die remmers van het enzym monoamine-oxidase (MAO) bevatten mogelijk tot schadelijke interacties leiden.

 

Consumenten die "Shambala" hebben gebruikt wordt aangeraden die niet meer te gebruiken. Als u klachten ervaart, neem dan contact met uw huisarts.

 

Producent: Superfoods BV. Het product is verkocht in Nederland tot 10 januari 2022.

Contactgegevens Superfoods BV (voor meer informatie): 

Telefoonnummer: +31(0)20 700 98 57

WhatsApp: +31(0)6 2790 5385

Email: info@superfoodies.nl

Adres: Kanaalweg 26, 1121DR, Landsmeer

 

Zie hier onze retourprocedure

 

Reactie Superfoods B.V.
Wij ontkennen niet dat Shambala (de ingrediënten Caapi en Bobinsana) dergelijke reacties zoals pupilverwijding, speekselvorming of misselijkheid kunnen veroorzaken, maar wij bevestigen dit ook niet. Het rapport is nieuw tot ons gekomen en zal door ons inhoudelijk en diepgaand worden onderzocht. Een inhoudelijke reactie op het rapport zal later volgen.
Beide ingrediënten (Caapi en Bobinsana) zijn legaal in Nederland. Superfoods B.V. heeft zich altijd aan de geldende wetgeving gehouden.
In de bijna één jaar tijd dat Shambala is verkocht en de duizenden verschillende mensen die dit hebben gebruikt, is er nooit één klacht bij Superfoods B.V. omtrent Shambala ingediend.
 
Er zijn door consumenten geen gevolgen voor de gezondheid, na gebruik van Shambala, gerapporteerd. Er wordt in het rapport gesproken over "schadelijke" reacties. Het feit dat er een reactie is, betekent niet perse dat deze schadelijk is. Tevens zijn de genoemde reacties niet uniek voor Caapi en Bobinsana. Diverse andere legale middelen, zoals alcohol, kunnen reacties in het lichaam veroorzaken. Het feit dat er een reactie kan worden waargenomen, betekent niet per definitie dat dit goed of fout is. 
De NVWA heeft ons geen tijd gegeven inhoudelijk op het rapport te reageren alvorens met het persbericht uit te komen. Het feit dat het persbericht gelijk komt met de melding bij ons (Superfoods B.V.) en ons geen gelegenheid wordt gegeven inhoudelijk te reageren, doet sterk vermoeden dat het belang voor de NVWA om een publieke reactie te geven op de media aandacht die is geweest omtrent het product dat word gepromoot door Giel Beelen, belangrijker is dan de inhoudelijke reactie van Superfoods B.V.

Tevens is Superfoods B.V. (samen met één andere partij) selectief benadert, en zijn de talloze andere partijen die Caapi en Bobinsana verkopen, niet gesommeerd te stoppen met de verkoop. De benadering van de NVWA is daarmee selectief.
Superfoods B.V. is het oneens met de subjectieve conclusie en selectieve benadering van de NVWA en zal dit aanvechten.

Laat een reactie achter

Alle commentaren worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd

Become a Superfoodie –
join our tribe Newsletter

Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen