Ingrediënten (9-12 repen, afhankelijk van de maat)
- 3 kopjes (80 g) gepofte rijst
- ¼ kopje rauwe cacaopoeder
- Snufje zeezout
- ¼ kopje (60 g) pindakaas of notenpasta
- 4 el ahornsiroop
- 50 g cacaoboter
Instructies
- Meng de gepofte rijst, cacaopoeder en zeezout in een grote mengkom.
- Verwarm de pindakaas, ahornsiroop en cacaoboter in een kleine (steel)pan op laag vuur. Roer regelmatig.
- Giet het gesmolten mengsel in de kom bij de gepofte rijst en cacaopoeder. Meng goed, tot de gepofte rijst goed bedekt en plakkerig is.
- Doe het kleverige mengsel in een brownievorm (20x20cm) bekleed met bakpapier. Druk goed aan.
- Zet 1 uur in de vriezer om op te stijven. Haal uit de vriezer en snijd in repen of vierkanten en serveer. Bewaar de repen in de koelkast.