Green protein smoothie bowl met bloemkool

Ingredienten (1 portie)

  • 10 g (kleine hand) babyspinazie, boerenkool of andere bladgroenten naar keuze
  • 100 g gestoomde bloemkoolroosjes (uit de vriezer)
  • 60 g bevroren banaan (in stukjes) OF 30 g (¼) avocado OF 120 ml (½ kopje) plantaardige yoghurt/kwark
  • 1 kiwi, zonder schil OF 1 kleine groene appel, geschild en zonder klokhuis
  • 20 g (1 lepel) bruine rijst proteïne
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 el cashewboter (of amandelboter)
  • 120-240 ml (½ tot 1 kopje) amandel- of kokosmelk, afhankelijk van de gewenste dikte
  • Toppings naar keuze, bijvoorbeeld: kiwi, frambozen, kokoschips, hennepzaad, notenboter

 

Instructies

  • Doe de spinazie als eerste in de blender. Vervolgens de bevroren bloemkool, fruit of yoghurt, eiwitpoeder, chiazaad en notenboter. Giet ½ kopje melk erbij en begin met mixen op lagere snelheid, gebruik een stamper om de ingrediënten naar de messen op de bodem te drukken.
  • Draai de snelheid naar hoog en giet er langzaam extra melk bij, tot de smoothie je favoriete dikte heeft bereikt. Het moet in ieder geval romig zijn en eerder aan de dikke kant, zodat je het gemakkelijk met een lepel kunt eten.
  • Schep de smoothie in een kom, versier met je favoriete toppings en geniet ervan!
Smoothie bowls