Maca bananenbrood
Feb. 17, 2021
Ingrediënten
- 2 middelgrote rijpe bananen (ongeveer 200-220 g zonder schil)
- ½ kopje (120 ml) ongezoete amandelmelk
- 3 eetlepels (30 ml) gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- ¼ kopje (50 g) ruwe rietsuiker of kokossuiker
- 1 kop (100 g) havermeel
- ½ kopje (60 g) boekweitmeel
- ½ kopje (50 g) amandelmeel
- 1 eetlepel (10 g) maca-poeder
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baksoda
- 1 theelepel kaneel
- Snufje zeezout
- 2 eetlepels geschaafde amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Prak de bananen in een grote mengkom met een vork.
- Voeg amandelmelk, kokosolie, citroensap, vanille en suiker toe. Mix goed.
- Voeg meel (haver, boekweit en amandel), macapoeder, bakpoeder en baksoda, kaneel en zout toe. Goed mengen maar niet te lang mixen.
- Bekleed een cakevorm van 20 cm met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Strooi er geschaafde amandelen over.
- Bak 35-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat 15 minuten afkoelen, haal het bananenbrood dan uit de vorm en laat op een koelrek volledig afkoelen.
Feb. 17, 2021
Andere recepten die u misschien leuk vindt
BECOME A SUPERFOODIE – JOIN OUR TRIBE NEWSLETTER
Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen