Maca bananenbrood

Ingrediënten

  • 2 middelgrote rijpe bananen (ongeveer 200-220 g zonder schil)
  • ½ kopje (120 ml) ongezoete amandelmelk
  • 3 eetlepels (30 ml) gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • ¼ kopje (50 g) ruwe rietsuiker of kokossuiker
  • 1 kop (100 g) havermeel
  • ½ kopje (60 g) boekweitmeel
  • ½ kopje (50 g) amandelmeel
  • 1 eetlepel (10 g) maca-poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baksoda
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zeezout
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen

 

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Prak de bananen in een grote mengkom met een vork.
  3. Voeg amandelmelk, kokosolie, citroensap, vanille en suiker toe. Mix goed.
  4. Voeg meel (haver, boekweit en amandel), macapoeder, bakpoeder en baksoda, kaneel en zout toe. Goed mengen maar niet te lang mixen.
  5. Bekleed een cakevorm van 20 cm met bakpapier. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Strooi er geschaafde amandelen over.
  6. Bak 35-40 minuten, tot de bovenkant goudbruin is.
  7. Laat 15 minuten afkoelen, haal het bananenbrood dan uit de vorm en laat op een koelrek volledig afkoelen.
Bananabread