Glutenvrije pasta met vegan kaas saus
Feb. 17, 2021
Ingrediënten (2 porties)
- 1 kopje (ongeveer 130 g) bloemkoolroosjes
- ½ kopje (75 g) cashewnoten
- 10 tot 20 g bruine rijst eiwit poeder
- 4 eetlepels (15 g) edelgistvlokken
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ theelepel kurkumapoeder
- ½ tl zoete paprikapoeder
- ½ theelepel Himalayazout (of naar smaak)
- cayennepeper naar smaak
- 240 ml ongezoete amandelmelk
- Kikkererwten- of linzenpasta, portiegrootte voor 2 personen volgens de instructies op de verpakking
- Ter garnering: vers gehakte kruiden naar keuze en chilivlokken
Instructies
- Kook of stoom de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn.
- Week cashewnoten ongeveer 15 minuten in gekookt water en laat ze uitlekken.
- Kook de kikkererwten- of linzenpasta volgens de instructies op de verpakking, giet af.
- Verwarm amandelmelk tot het warm is, maar niet kookt.
- Mix de gekookte bloemkoolroosjes, geweekte cashewnoten, eiwitpoeder, edelgistvlokken, zout, kruiden en warme amandelmelk in een blender met hoge snelheid. Mix 60-90 seconden, tot het geheel glad en romig is. Voeg wat meer amandelmelk of water toe als je het te dik vindt.
- Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
- Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed. Garneer met verse kruiden naar keuze, chilivlokken en (optioneel) een extra schep vegan kaassaus er bovenop.
Feb. 17, 2021
Andere recepten die u misschien leuk vindt
BECOME A SUPERFOODIE – JOIN OUR TRIBE NEWSLETTER
Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen