Ingrediënten (2 porties)
- 1 kopje (ongeveer 130 g) bloemkoolroosjes
- ½ kopje (75 g) cashewnoten
- 10 tot 20 g bruine rijst eiwit poeder
- 4 eetlepels (15 g) edelgistvlokken
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ¼ theelepel kurkumapoeder
- ½ tl zoete paprikapoeder
- ½ theelepel Himalayazout (of naar smaak)
- cayennepeper naar smaak
- 240 ml ongezoete amandelmelk
- Kikkererwten- of linzenpasta, portiegrootte voor 2 personen volgens de instructies op de verpakking
- Ter garnering: vers gehakte kruiden naar keuze en chilivlokken
Instructies
- Kook of stoom de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn.
- Week cashewnoten ongeveer 15 minuten in gekookt water en laat ze uitlekken.
- Kook de kikkererwten- of linzenpasta volgens de instructies op de verpakking, giet af.
- Verwarm amandelmelk tot het warm is, maar niet kookt.
- Mix de gekookte bloemkoolroosjes, geweekte cashewnoten, eiwitpoeder, edelgistvlokken, zout, kruiden en warme amandelmelk in een blender met hoge snelheid. Mix 60-90 seconden, tot het geheel glad en romig is. Voeg wat meer amandelmelk of water toe als je het te dik vindt.
- Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
- Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed. Garneer met verse kruiden naar keuze, chilivlokken en (optioneel) een extra schep vegan kaassaus er bovenop.