Glutenvrije pasta met vegan kaas saus

Ingrediënten (2 porties)

  • 1 kopje (ongeveer 130 g) bloemkoolroosjes
  • ½ kopje (75 g) cashewnoten
  • 10 tot 20 g bruine rijst eiwit poeder
  • 4 eetlepels (15 g) edelgistvlokken
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ¼ theelepel kurkumapoeder
  • ½ tl zoete paprikapoeder
  • ½ theelepel Himalayazout (of naar smaak)
  • cayennepeper naar smaak
  • 240 ml ongezoete amandelmelk
  • Kikkererwten- of linzenpasta, portiegrootte voor 2 personen volgens de instructies op de verpakking
  • Ter garnering: vers gehakte kruiden naar keuze en chilivlokken

 

Instructies

  • Kook of stoom de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn.
  • Week cashewnoten ongeveer 15 minuten in gekookt water en laat ze uitlekken.
  • Kook de kikkererwten- of linzenpasta volgens de instructies op de verpakking, giet af.
  • Verwarm amandelmelk tot het warm is, maar niet kookt.
  • Mix de gekookte bloemkoolroosjes, geweekte cashewnoten, eiwitpoeder, edelgistvlokken, zout, kruiden en warme amandelmelk in een blender met hoge snelheid. Mix 60-90 seconden, tot het geheel glad en romig is. Voeg wat meer amandelmelk of water toe als je het te dik vindt.
  • Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
  • Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed. Garneer met verse kruiden naar keuze, chilivlokken en (optioneel) een extra schep vegan kaassaus er bovenop.
Pasta

Become a Superfoodie –
join our tribe Newsletter

Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen