Kikkererwten- of linzenpasta, portiegrootte voor 2 personen volgens de instructies op de verpakking
Ter garnering: vers gehakte kruiden naar keuze en chilivlokken
Instructies
Kook of stoom de bloemkoolroosjes tot ze gaar zijn.
Week cashewnoten ongeveer 15 minuten in gekookt water en laat ze uitlekken.
Kook de kikkererwten- of linzenpasta volgens de instructies op de verpakking, giet af.
Verwarm amandelmelk tot het warm is, maar niet kookt.
Mix de gekookte bloemkoolroosjes, geweekte cashewnoten, eiwitpoeder, edelgistvlokken, zout, kruiden en warme amandelmelk in een blender met hoge snelheid. Mix 60-90 seconden, tot het geheel glad en romig is. Voeg wat meer amandelmelk of water toe als je het te dik vindt.
Proef en voeg eventueel extra zout en peper toe.
Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed. Garneer met verse kruiden naar keuze, chilivlokken en (optioneel) een extra schep vegan kaassaus er bovenop.