Witte bonen spread met citroen en basilicum

Ingredienten (4 porties) 

  • 1 blik (250 g) witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 15 g (1 volle eetlepel) hennepproteïnepoeder 
  • 4 eetlepels olijfolie (of gebruik 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels MCT-olie)
  • 3 el vers geperst citroensap
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • ½ tl zeezout (of naar smaak)
  • Zwarte peper naar smaak
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • Voor garnering: 10 g (1 eetlepel) hennepzaad

 

Instructies

  • Doe alle ingrediënten, behalve basilicumblaadjes en hennepzaad, in de keukenmachine. Mix  tot een gladde spread. Als de spread te dik is, voeg dan gerust een extra eetlepel olie (of water) toe.
  • Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe. 
  • Hak de basilicumblaadjes fijn en meng ze met een lepel door de spread.
  • Schep de spread in een kom of pot. Garneer met hennepzaad en (optioneel) wat verse basilicumblaadjes. Bewaar restjes in de koelkast.
Dips & spreads

Become a Superfoodie –
join our tribe Newsletter

Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen