Meng in een mengkom amandelmeel, kokosmeel, cacaopoeder, cacaonibs, ruwe suiker, bakpoeder en zout.
Smelt chocoladedruppels samen met amandelboter en ahornsiroop in een kleine pan.
Meng de gesmolten ingrediënten met de droge ingrediënten in een kom. Voeg tegelijkertijd chia (of lijnzaad) ei, amandelmelk en vanille toe. Mix tot alles goed gemengd is.
Bekleed een vierkante brownievorm van 18 cm met bakpapier. Verdeel het browniebeslag gelijkmatig over de bakvorm.
Bak 18 minuten. Laat volledig afkoelen.
Om het glazuur voor te bereiden, laat je de cashewnoten 30-40 minuten in heet water weken. Goed laten uitlekken.
Meng geweekte en uitgelekte cashewnoten met ahornsiroop, amandelmelk en vanille-extract tot een gladde en romige creme.
Verspreid cashew-glazuur over de afgekoelde brownies. Bestrooi met 2 eetlepels cacaonibs.