Cacao nib brownies met cashew glazuur
Feb. 17, 2021
Ingredienten
Voor de brownie
- 1 kop (100 g) amandelmeel
- 1 eetlepel (8 g) kokosmeel
- 2 eetlepels (16 g) cacaopoeder
- ¼ kopje (30 g) cacao nibs
- ¼ kopje (50 g) ruwe rietsuiker of kokossuiker
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zeezout
- ½ kopje (120 ml) amandelboter
- ½ kopje (85 g) pure chocoladedruppels
- ⅓ kopje (80 ml) ahorn- of kokossiroop
- 1 chia- of lijnzaad-ei (1 eetlepel gemalen chia- of lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water)
- ⅓ kopje (80 ml) amandelmelk
- 1 theelepel natuurlijk vanille-extract
- ¾ kopje (100 g) ongezouten en ongeroosterde cashewnoten
- 3 eetlepels ahorn- of kokossiroop
- ¼ kopje (60 ml) amandelmelk
- 1 theelepel natuurlijk vanille-extract
Voor het serveren
- 2 eetlepels cacao nibs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Meng in een mengkom amandelmeel, kokosmeel, cacaopoeder, cacaonibs, ruwe suiker, bakpoeder en zout.
- Smelt chocoladedruppels samen met amandelboter en ahornsiroop in een kleine pan.
- Meng de gesmolten ingrediënten met de droge ingrediënten in een kom. Voeg tegelijkertijd chia (of lijnzaad) ei, amandelmelk en vanille toe. Mix tot alles goed gemengd is.
- Bekleed een vierkante brownievorm van 18 cm met bakpapier. Verdeel het browniebeslag gelijkmatig over de bakvorm.
- Bak 18 minuten. Laat volledig afkoelen.
- Om het glazuur voor te bereiden, laat je de cashewnoten 30-40 minuten in heet water weken. Goed laten uitlekken.
- Meng geweekte en uitgelekte cashewnoten met ahornsiroop, amandelmelk en vanille-extract tot een gladde en romige creme.
- Verspreid cashew-glazuur over de afgekoelde brownies. Bestrooi met 2 eetlepels cacaonibs.
Feb. 17, 2021
Andere recepten die u misschien leuk vindt
BECOME A SUPERFOODIE – JOIN OUR TRIBE NEWSLETTER
Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen