Mushroom burgers met portobello en reishi

Ingrediënten (voor 6 burgers)

  • 60 gr gierst, ongekookt
  • 250 ml water
  • 2 portobello paddenstoelen
  • 1 uit
  • 1 ei (of een plantaardige ei-vervanger)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el havermeel
  • 2 el Tamari sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ⅓ tl zeezout
  • 2 tl reishi poeder van Superfoodies

 

Instructies

  • Spoel de gierst af en plaats deze samen met 1 kopje water in een kookpan.
  • Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Snij de ui fijn en was en droog de portobello paddenstoelen. Versnipper de paddenstoelen door de grote gaten van een kaasrasp.
  • Doe de gierst, geraspte paddenstoelen, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishi-poeder in een kom.
  • Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen. Kneed tot alles aan elkaar plakt.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde burgers en leg ze op de bakplaat. Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.
  • Doe de burgers, als je dat lekker vindt, op een glutenvrij broodje met wat tomaat en sla.

Veggie burgers

Become a Superfoodie –
join our tribe Newsletter

Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen