Mushroom burgers met portobello en reishi
Oct. 16, 2020
Ingrediënten (voor 6 burgers)
- 60 gr gierst, ongekookt
- 250 ml water
- 2 portobello paddenstoelen
- 1 uit
- 1 ei (of een plantaardige ei-vervanger)
- 2 el olijfolie
- 2 el havermeel
- 2 el Tamari sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl korianderpoeder
- ⅓ tl zeezout
- 2 tl reishi poeder van Superfoodies
Instructies
- Spoel de gierst af en plaats deze samen met 1 kopje water in een kookpan.
- Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Snij de ui fijn en was en droog de portobello paddenstoelen. Versnipper de paddenstoelen door de grote gaten van een kaasrasp.
- Doe de gierst, geraspte paddenstoelen, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishi-poeder in een kom.
- Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen. Kneed tot alles aan elkaar plakt.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde burgers en leg ze op de bakplaat. Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.
- Doe de burgers, als je dat lekker vindt, op een glutenvrij broodje met wat tomaat en sla.
Oct. 16, 2020
Andere recepten die u misschien leuk vindt
BECOME A SUPERFOODIE – JOIN OUR TRIBE NEWSLETTER
Meld je aan voor GRATIS gezondheidstips, kortingscodes, meldingen over productlanceringen en speciale aanbiedingen