Mushroom burgers met portobello en reishi

Ingrediënten:
(voor 6 burgers)

  • 60 gr gierst, ongekookt
  • 250 ml water
  • 2 portobello paddenstoelen
  • 1 uit
  • 1 ei (of een plantaardige ei-vervanger)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el havermeel
  • 2 el Tamari sojasaus
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • ⅓ tl zeezout
  • 2 tl reishi poeder van Superfoodies
  1. Spoel de gierst af en plaats deze samen met 1 kopje water in een kookpan.
  2. Dek af met de deksel en laat sudderen tot al het water is opgenomen. Zet opzij en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Snij de ui fijn en was en droog de portobello paddenstoelen. Versnipper de paddenstoelen door de grote gaten van een kaasrasp.
  4. Doe de gierst, geraspte paddenstoelen, in blokjes gesneden ui, ei, olijfolie, havermeel, sojasaus, kruiden, zout en reishi-poeder in een kom.
  5. Gebruik je handen om de ingrediënten te mengen. Kneed tot alles aan elkaar plakt.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm 6 ronde burgers en leg ze op de bakplaat. Bak 20 minuten, draai naar de andere kant en bak nog eens 5 minuten.
  7. Doe de burgers, als je dat lekker vindt, op een glutenvrij broodje met wat tomaat en sla.