No-bake kersen en chocolade reep

Ingrediënten:
(voor 9 tot 12 plakjes, afhankelijk van de grootte)

Voor de chocoladelaag:

  • 100 g havermout
  • 70 g amandelen
  • 30 g (3 el) cacao nibs
  • 80 g dadels
  • 1 el onbewerkte cacaopoeder
  • 3 el kokosolie (hoeft niet gesmolten te zijn)
  • snufje zeezout
  • 2-3 el koud water

Voor de kersen laag:

  • 200 g cashewnoten, een nacht geweekt in koud water of 1 uur in heet water, vervolgens laten uitlekken
  • 80 g bevroren kersen
  • Kokoscrème uit 1 blik volvette kokosmelk (haal het romige gedeelte met een lepel uit een gekoeld blikje)
  • sap van een halve citroen
  • 50 ml ahornsiroop
  • 2 tl Luminous poeder van Superfoodies
  • 2 el gesmolten kokosolie

Bereiding:

  1. Doe havermout, amandelen en cacao nibs in een keukenmachine. Vermaal tot alles in zeer kleine stukjes is gebroken.
  2. Voeg dadels, cacaopoeder, zout en kokosolie toe en mix opnieuw tot het goed gemengd is. Blijf mengen terwijl je langzaam koud water toevoegt, eetlepel voor eetlepel, tot het deeg plakkerig wordt.
  3. Doe het bakpapier in een vierkante brownie vorm en doe het deeg hierin. Druk het goed aan met je handen om een gelijke korst te maken. Zet in de vriezer terwijl je de kersen laag maakt.
  4. Doe de geweekte en uitgelekte cashewnoten, bevroren kersen, kokoscrème, limoensap, ahornsiroop en Luminous poeder in een keukenmachine of blender. Mix tot een gelijkmatig mengsel ontstaat. Schraap meermaals langs de zijkanten. Voeg tijdens het mengen langzaam 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe.
  5. Schenk de kersen laag over de chocolade laag en zet weer voor 4 uur in de vriezer om hard te laten worden. Haal uit de vriezer 20 tot 30 minuten voordat je het in plakken snijdt en serveert. Bewaar in de koelkast (maximaal 3 dagen) of in de vriezer (maximaal 3 weken).